China Education News-China Education News Network(Reporter ANEL) “Veel senioren en zussen werken nu of stage in zakelijke functies in professionele tegenhangers. Ik wil ook een professionele werkrobotingenieur in de toekomst zijn.” Suzhou Industrial Park heeft vakkundig de detectie en hantering van industriële robotsimulatiematerialen.In de afgelopen jaren heeft de school industriële robotica -vaardigheden beoordeling praktische trainingsbureaus geïntroduceerd. De gemeenschappelijke foutoplossingen en het onderhoud van dagelijkse engineering robotonderhoud.

Op 16 mei werd de lanceringsceremonie van de Jiangsu en Suzhou Vocational Education Week in 2024 gehouden aan de Suzhou Academy of Arts and Crafts and Technology Vocational and Technical College. kondigde de opening van de evenementenweek aan.

Na het begin van de Vocational Education Week hielden Suzhou Vocational and Technical College of Arts and Crafts ter plekke een afstuderen -tentoonstelling.Traditionele technieken zoals lakfans, gelijkspel en keramiek tonen hun vitaliteit in de handen van jonge studenten. “, Met opmerkelijke resultaten.”Het cultiveren van productieve krachten van nieuwe kwaliteit en het cultiveren van talenten van technische vaardigheden, ingenieuze ambachtslieden en grote ambachtslieden zijn een onvermijdelijke keuze voor beroepsopleidingen om de nationale strategie beter te bedienen.” Zei kunst en ambachten.

Dit jaar stelde Jiangsu voor om de bouw van het “1030” industriële systeem te versnellen bestaande uit 10 belangrijke industriële clusters en 30 belangrijke industriële ketens.”Onze school richt zich op de transformatie en upgrade van de Suzhou Robot -industrie, verdiept de integratie en ontwikkeling van schoolsteden, creëren een gemeenschap van productie- en onderwijsintegratie en innovatief talenttrainingsmodel.” en andere industriële hoofdbronnen. 14 instellingen en 9 wetenschappelijke onderzoeksinstituten en verenigingen vestigden robots en intelligente productiesteden, gecombineerd wetenschappelijk onderzoek, talenttraining, technische incubatie en incubatie.

“Als de eerste reeks nationale productie- en onderwijsintegratie -ondernemingen, heeft Hengtong Group een nauwgezette samenwerkingsonderwijs en de verdieping van de school -Enterprise -werk rond de vijf aspecten van de” Base Construction, Project Co -Promotion, Teacher Sharing, Curriculum Co -uitgevoerd -Curriculum Co – Creatie en resultaten delen.De groep en Suzhou Vocational University, Wuxi Technology Vocational and Technical College, enz. Gezamenlijk gezamenlijk gezamenlijk een college en “Hengtong -klasse” bouwen en samenwerken met relevante hogescholen om 11 onderwijsnormen te voltooien voor elektrische kabelproductietechnologie in het ministerie van Onderwijs. Textboeken, meer dan 1500 minuten micro -video -cursussen.

Niet lang geleden kondigde het ministerie van Onderwijs de awardlijst aan van de National Vocational College Skills Competition en de China International University Innovation Contest. Concurrentie. De eerste prijs en het totale aantal prijzen hebben de eerste plaats in het land gewonnen.Cao Yumei, adjunct -directeur van het Provinciale ministerie van Onderwijs van Jiangsu, zei dat Jiangsu beroepsonderwijs zich richt op “boetiek en creatieve kenmerken”, de hervorming van de bouw van een modern beroepsonderwijssysteem versnelde en het land in het land zou leiden.Het is noodzakelijk om van de gelegenheid gebruik te maken van deze evenementenweek om de ontwikkeling van hoogwaardige ontwikkeling van beroepsonderwijs in de provincie te blijven bevorderen. De hoge ontwikkeling van de diensten van de diensten De rol wordt goed gespeeld, en meer jonge mensen worden aangemoedigd om hun vaardigheden te nemen om getalenteerd te worden en hun vaardigheden aan het land te onderwerpen.

China Education News-China Education News Network(Reporter Cheng Mo correspondent Tang Xin Party Bobo) Op 19 mei hield de Huazhong Normal University een reeks activiteiten voor de oprichting van de Chinese Nation Community Consciousness Education.De relevante leiders van het ministerie van Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, de afdeling Onderwijs van de National Civil Affairs Commission, de Hubei Provincial Department of Education, de Hubei Provincial Civil Affairs Commission en andere afdelingen, evenals de vertegenwoordigers van de frontlinie van vertegenwoordigers van Academische en werknemers in de provincie woonden het evenement bij.

Xia Lixin, secretaris van het Partijcomité van Huazhong Normal University, introduceerde dat het Chinese Cultural Exchange Festival een belangrijke merkactiviteit is in de bewuste opleiding van de Chinese natie.Met dit culturele festival moeten leraren en studenten van de school de verantwoordelijkheid erven van de uitstekende traditionele cultuur van China, de wortel planten van het zelfvertrouwen van de natie, de ziel van de Chinese beschaving erven en het verhaal van de Chinese natie vertellen gemeenschap in rijke en diverse vormen.

In het Chinese culturele tentoonstellingsgebied werden 17 cabines opgezet.Naast de tentoonstellingsposities van verschillende etnische groepen, zijn het Jingchu Cultural Exhibition Area en het immateriële culturele tentoonstellingsgebied speciaal opgezet.

Het zingen van speciale tentoonstellingen en traditionele sport zingt nationale eenheid en lof.In de Chinese vechtsporten, leraren en studenten, nationale vierkante dansen, nationale dans, bai -liedjes, enz. Zijn leraren en studenten mooi en oogverblindend.Traditionele sportprojecten Design bamboe pool dance en schoenraces, enz. Het publiek ervoer diep de charme van de Chinese cultuur in de felle competitie.Uiteindelijk toonden de “schoonheid en de Verenigde Staten” de unieke nationale kostuums met verschillende nationale kostuums.

In de kunstshow zijn de nationale stijldans en nationale dans vol met bloemen, en er zijn ook vele soorten programma’s zoals nationale fitnessoefeningen, lied- en dansscene -drama’s, originele gedichten van leraren en studenten, en opera, en blijven Ontsteek de sfeer van het publiek.In het programma “Granaatlijke bloemen” van de dans hebben kinderen van alle etnische groepen verzameld, 56 granaatappelzaden die handen hielden en de zaden in concentrisch waren.

Sugi Zi Ai, een Oeyghur -student van de Academie van Literatuur, zei: “Op het culturele festival zag ik de bekende eten en dansen die bekend waren met mijn geboortestad, en ik zag veel klasgenoten in de rij staan ​​voor de stand in mijn geboortestad. Pride.

China Education News-China Education News Network(Verslaggever Zhou Hongsong Correspondent Wang Lulu Jiang Hanyue) Leiding van het kind door de “Sunshine Tunnel”, onderwees het kind om een ​​”windmolen” te maken, ouders te organiseren om een ​​”hijgende” activiteit te doen en de “handafdruk” op de “boom te nemen van vriendschap “… May in mei op de ochtend van de 18e, ter gelegenheid van de gehandicapte dag van het land, lanceerde de Tangshan Normal University of Hebei Province een vrijwilligersactiviteit van gehandicapten voor 23 speciale kinderorganisaties.

In de loop der jaren is Tangshan Teachers College altijd toegewijd geweest om gehandicapte vrijwilligers te helpen.Dit evenement wordt georganiseerd door het speciale onderwijs van het onderwijscollege van de school.

“Speciale dank aan de leraren en vrijwilligers van Tangshan Teachers College voor het leiden van de activiteiten van hun kinderen, zodat we tijd kunnen hebben om te ontspannen en wetenschappelijke opvoedingskennis te leren.” Een speciale kindermoeder zei: “De taal van onze kinderen is relatief traag en hoewel hij wilde communiceren met zijn kinderen, hij kwam altijd obstakels tegen.

“Mijn kind is 5 jaar oud en blijft naar een speciale onderwijsschool of een integratie -onderwijsles voor gewone scholen?” “Het kind is erg energiek, en vandaag liep hij meer dan 20 ronden rond de evenementenlocatie. Wat moet ik doen? “Na de” ademhaling “-activiteit werd een ouderlijk symposium gehouden. Geconfronteerd met de enthousiaste vragen van ouders, Sui Chunling, de directeur van het Education and Research Office of the Education and Research of Tangshan Normal University, voerde een voor één een professioneel antwoord uit.

“Dit in -diepgaand begrip van de behoeften van ouders, het echt verbinden van professionele constructie met het werkelijke leven van gemeenschappen en speciale kinderen en de integratie van lesgeven realiseren.”

“Toen de kinderen me stevig omarmden, voelde ik diep de erkenning en behoeften van deze speciale kinderen. Dit heeft me vastberaden en zelfverzekerd gemaakt in speciaal onderwijs.”

China Education News-China Education News Network(Verslaggever Shi Jiansong) Een paar dagen geleden werd het internationale seminar van “innovatieve talenttraining en het verhogen van wereldwijde apparatuur” in het Haidian District in Beijing met succes gehouden.Tang Jiandong, adjunct -directeur van de Haidian District Education Commission, zei dat China met de vooruitgang van het globaliseringsproces actief deelnam aan wereldwijd bestuur en dringend nodig was om deel te nemen aan de beste innovatieve talenten die kunnen deelnemen aan wereldwijd bestuur.Haidian Education zou actief moeten fungeren als een wereld voorop in het tijdperk van wereldwijde competentie. Haidian District.

Tijdens het seminar gaf Wu Yinghui, decaan van het Institute of Education and Science, Beijing Haidian District, “Thinking and Practice of Global Competent EducationHoofdrapport.Ze zei dat Haidian District op basis van het tekenen van het belangrijkste wereldwijde competentiekadermodel in binnen- en buitenland moet worden gelokaliseerd om gelokaliseerde wereldwijde competentiekadermodellen te ontwikkelen, praktische promotiestrategieën te bestuderen, curriculumbronnen te ontwikkelen, praktische activiteiten uit te voeren, met name aandacht besteden aan lokaal Cultureel onderwijs Chinees onderwijs, op basis van het toestaan ​​van studenten om stil te staan ​​in Chinese posities, de wereldwijde competentie te verbeteren.

Hoogleraar van de University of York University of Canacher Gay Rydin en professor van de Universiteit van Tampere, Finland, Lita Gusanonio, respectievelijk online gedeeld over innovatief onderwijs en studenten in Canada en Finland.

China Education Daily (verslaggever Lin Huanxin) in de middag van 17 mei, Dongcheng District, met het thema “Beautiful ‘Food’ Light ‘Education” “2024, Nutrition Week en” 5.20 “Chinese student Nutrition Day en Beijing No. 1 The The The Elf middelbare school verbonden aan Ding’anli Elementary School Food and Education Park werd gehouden.Dit evenement werd georganiseerd door de Beijing Dongcheng District Education Commission, de Dongcheng District Health and Health Committee, het Dongcheng District Market Supervision and Administration Bureau, het Dongcheng District Youth Health Health Center, het Dongcheng District Disease Prevention and Control Center en de Elf Middle School Ding’anli Primary School.

“Door verschillende vormen van voedseleducatieactiviteiten kunnen we voedsel gebruiken om wijsheid te verlichten, opgeleide mensen te eten, studenten te begeleiden om een ​​gezonde levensstijl te ontwikkelen, continu de gezonde groei van jongeren te bevorderen en China te helpen.”

Zhao Xia, secretaris van Ding’anli Primary School en president van Beijing nr. 11 Middle School, introduceerde dat de school voedseleducatie bevordert via verschillende partijen, een karakteristieke campuscultuur creëert en volledige ondersteuning biedt voor educatieve onderwijs. uitgebreide ontwikkeling en creëer een gezonde en mooie toekomst.De ouder van de ouder van de student zei dat de kinderen nu de cursussen voor voedseleducatie en gezondheidskennis brengen die ze op school hebben geleerd en de “kleine voedingsdeskundige” thuis worden. Oefen een gezonde levensstijl.

Volgens Li Runting, vice -voorzitter van de Capital Health and Nutrition Food Society, onder begeleiding van het Youth Health Center van Dongcheng District, oefent de Society actief professionele strijdkrachten uit en helpt de drie scholen voor studenten voor studentenvoedingsonderwijs, oudercursussen voor ouderschapsonderwijs, Facultaire training, evaluatie van voedseleducatie Effectbeoordeling Wacht, help elk kind de mogelijkheid om een ​​levenslange gezondheid te behouden.

Ter plaatse waren veel studenten betrokken bij de tuinactiviteiten voor voedsel- en onderwijs.Er zijn zes grote cabines in de speeltuin, namelijk “Eat Guci Every Day”, “Dieetpagode, ik zal het posten”, “Mijn gewicht, ik zal de meester maken”, “Three Meals Per Day”, “Redelijke Diet Master Competition “,” Melkboon tim voeding · Minder olie is gezonder. “Elke stand heeft een displayrek om relevante gezondheidskennis te introduceren, de klaslokalen voor voedsel en onderwijs naar de buitenlucht te verplaatsen en de kennis van voedseleducatie te ervaren en te consolideren die studenten op school hebben gehad via leuke tuinen.

Tian Yi, lid van de onderwijswerkcomité van de Dongcheng District Party Committee en adjunct -directeur van de Dongcheng District Education Commission, zei dat als een belangrijke inhoud van gezondheidseducatie, voedseleducatie actief wordt uitgevoerd op veel scholen in het district Dongcheng.Het educatieve onderwijs van studenten is van groot belang om de gezondheidsgeletterdheid van studenten en de geletterdheid van studenten volledig te verbeteren.Lange tijd heeft Dongcheng District Education Commission veel belang hecht aan de gezondheid van studenten. omhoog.

China Education News-China Education News Network(Correspondent Zhang Yan -verslaggever Lin Huanxin) Onlangs werden de uitwisselingen op de site van de Undergraduate Education Teaching Review en Evaluation of Undergraduate Education Teaching in Jiangsu Province gehouden in Changshu.De uitwisselingsvergadering werd georganiseerd door het Provinciale ministerie van Onderwijs van Jiangsu en georganiseerd door Changshu Institute of Technology.

Tijdens de openingsceremonie, Wang Peijun, secretaris van het Partijcomité van Changshu Institute of Technology, Cao Yumei, adjunct -directeur van het Provinciale ministerie van Onderwijs van Jiangsu, en Zhou Aijun, adjunct -directeur van het onderwijskwaliteit Evaluatiecentrum van het ministerie van Onderwijs, gehouden toespraken.

In het rapport van de experts van het Pilot College, Zhang Junliang, directeur van het Academic Affairs Office van Shanghai Jiaotong University, Fu Yong, directeur van de divisie Kwaliteit voor onderwijskwaliteit en evaluatie van Anhui University, Zheng Youqi, president van Luzhou College, en Jiang Jianming, de directeur van Changshu Institute of Technology, vertegenwoordigt respectievelijk één categorie.

Expert Tutoring Session, Xu Lei, voormalig vice -president van de Fudan University, en Zhu Lintong, voormalig partijsecretaris van Jiangsu Institute of Technology, gaven de “wat om de evaluatie en evaluatie van het onderwijsonderwijsonderwijs en evaluatie te evalueren en te evalueren en te evalueren“Nieuwe ronde van beoordeling en evaluatieplan betekenis en de belangrijkste punten van beoordelingRapport.

In de Roundtable Forum -omgeving richten een aantal experts zich op het thema van “Solidy Priving the Review and Evaluation and Rectification Works, die de uitgebreide hervorming van onderwijs en onderwijs uitgebreid verdiept en de ontwikkeling van hoge kwaliteit van niet -gegradueerde universiteiten met hoge kwaliteit bevordert beoordeling en evaluatie. “, Kwaliteit, cultuur en andere onderwerpen om discussies en delen te voeren.

Het is gemeld dat het ministerie van Onderwijs in 2021 het “implementatieplan voor de beoordeling en evaluatie van het onderwijsonderwijsonderwijs van het onderwijs (2021-2025)” van gewone hogescholen en universiteiten heeft uitgegeven, en 7 universiteiten geselecteerd, waaronder Tsinghua University, Shanghai Jiaotong University, en Changshu Institute of Technology voor een nieuwe ronde van onderwijs- en onderwijsreview- en evaluatiepiloot.Op basis van het nationale evaluatieplan heeft de provincie Jiangsu een evaluatieplan opgesteld met “Jiangsu -kenmerken”, die pulsen en recepten heeft uitgevoerd voor 47 universiteiten.

China Education News-China Education News Network(Reporter Liu Yu -correspondent Li Yan) Onlangs, Liaoning University of Engineering and Technology, gekoppeld aan meerdere afdelingen in Fuxin City, de provincie Liaoning om de rol van de Red Culture en locatie van de gemeentelijke school volledig te spelen, en de implementatie van de “lanceerde de implementatie van de” Nieuwkomer van het tijdperk van culturele bronnen ‘.De school doet inspanningen om de alomvattende hervorming van de “drie alle -educatie” te verdiepen en de implementatie van het “nieuwkomer Soul Casting Project” verder te bevorderen.

Volgens Ma Xiuquan, plaatsvervangend secretaris van het partijcomité en directeur van de Liaoning University of Engineering and Technology, zal het “actieplan” zich richten op de fundamentele taken van Lideshu -mensen, met het thema van “het cultiveren van nieuwkomers in het tijdperk van culturele hulpbronnen “, en gebruik scholen, provincies, steden en steden. Textbooks, geven volledig spel aan de positieve rol van de Chinese uitstekende traditionele cultuur in cultureel onderwijs, leerlingen opleiden en begeleiden om cultureel zelfvertrouwen te versterken, de ontwikkeling van de Chinese uitstekende traditionele cultuur te erven, en streven naar nieuwe mensen in het tijdperk van nationale verjonging.Hij zei dat in de volgende stap de school het onderwijsbeleid van de partij volledig zal implementeren, de fundamentele taken van de mensen in Liteshu zal implementeren, zich houden aan de bouw van ideologische en politieke cursussen en de innovatieve theorie van de partij tegelijkertijd en de gevorderde bevorderen Chinese traditionele cultuur, revolutionaire cultuur en socialistische geavanceerde cultuur. keer.

Volgens de algehele regeling van het “actieplan” zullen Fuxin en Liaoning University of Engineering and Technology gezamenlijk tien klassieke “Culturele+” -onderzoekslijnen lanceren om honderd “Culture+” cursussen te creëren, duizenden uitstekende traditionele culturele predikingsactiviteiten uit te voeren, en Cultiveer een reeks “Walking the” High -Quality -project van ideologische en politieke cursussen helpt de integratiegemeenschapsconstructie van ideologische en politieke cursussen in basisscholen en middelbare scholen.

China Education News-China Education News Network(Krantenverslaggever Lin Ying Reporter Long Chaofan) Van 18 tot 19 mei, het derde zevende provinciale filosofie Academisch Forum en de modernisering van de Chinese -stijl en Chinese discoursconstructie “Academisch seminar werd gehouden aan Jiangxia College, Fujian.De bijeenkomst werd georganiseerd door de Fujian Provincial Philosophy Society, Fujian Jiangxia College, de Marxistische Academie van Fujian Jiangxia College, het Fujian Jiangxia College of Fujian en Taiwan Traditional Culture Research Center, The Fujian Provincial Harmonious Social Research Association, Heilongjiang Philosophy, Shanxi Provincial, Shanxi Provincial. Philosophy Society, Provincie Guizhou, de provincie Guizhou The Society of Philosophy, Sichuan Philosophy Society, Henan Provincial Philosophy Society, Inner Mongolia Philosophy Society.

Chen Minhui, plaatsvervangend secretaris van het Partijcomité van het Fujian Jiangxia College, introduceerde de onderzoeksresultaten van de school in modernisering van Chinees -stijl en Chinese discoursconstructie.

Academische seminars zijn verdeeld in twee fasen.In de eerste fase van de keynote speech draaiden 28 deelnemende experts en wetenschappers om het thema van het forum, van de moderne oorspronkelijke bijdrage van Chinees -stijl, moderne cultuur en ideologische omstandigheden in Chinees, Chinees -stijl moderne machtsbalans en bestuursmechanismen, Modernisering van Chinees -stijl, modernisering van Chinees -stijl, modernisering van Chinees -stijl.In de tweede fase van de forumdiscussie hebben experts en wetenschappers uitgevoerd in -depth -uitwisselingen over de theoretische basis, basiskwesties, betekenis, betekenis van belang, modernisering van Chinees -stijl en diepe Chinese traditionele cultuur.

Het is gemeld dat dit seminar zich richt op de belangrijke kwesties van “modernisering van Chinees -stijl en de constructie van Chinese discours”, diep gericht op het filosofische erfgoed en de wereldbetekenis van modernisering van Chinees -stijl, gericht op de constructie en ontwikkeling van moderne discours in Chinees -stijl Systeem en uitgebreide Chinese moderne internationale communicatie.

China Education News-China Education News Network(Verslaggever Lin Huanxin) “Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen om emotionele aanpassing te reguleren vóór het examen?” “Wat kunnen ouders van tevoren maken?”) geef om. Ouders die rechtstreeks “te tijdig, te effectief worden genoemd”.

Dit komt door de upgrade en herziening van de “ouderschool” van de school.Zhou Chunmei, adjunct -directeur van de studentendivisie van de Noordoost -normale universiteit, introduceerde dat de school elk semester meerdere fase van ouderlijke schoolactiviteiten voor verschillende cijfers had om meer wetenschappelijke onderwijsconcepten en onderwijsmethoden te kunnen leren om een ​​gezamenlijke kracht voor familie te vormen en schoolopleiding.Dit semester is de “ouderschool” herzien naar “Salon van het gezinseducatie”.Voordat de salon begon, verzamelde de school de meest lastige kwesties aan de ouders van studenten door vragenlijsten, besproken in de salon en verstrekte gerichte suggesties en hulp.In het volgende nummer zullen familiesalons van gezinseducatie zich richten op de “carrièreplanning” en richtlijnen uitvoeren voor nieuwe toelatingsexamens voor ouders van de eerste klas.

Door jxtrz