Kunstmatige intelligentie ziet er prachtig uit, maar het is moeilijk te bereiken in het bedrijfsleven

Kunstmatige intelligentie (AI) is als een nieuw continent, vol met enorme rijkdom en eindeloze kansen, wachtend op ons om te verkennen.De opgraving van deze rijkdom en kansen wordt echter niet van de ene op de andere dag bereikt en moet gebaseerd zijn op de inspanningen op lange termijn en continue pogingen van voorgangers.Er is nog een lange weg te gaan voor kunstmatige intelligentie, en het is gewoon een prachtige visie.

In feite is er in dit stadium niet genoeg gegevensondersteuning en veel startups hebben de toepassing van kunstmatige intelligentie in commerciële activiteiten overdreven.Hoewel kunstmatige intelligentie en machine learning bekend staan ​​als revolutionaire technologieën waarvan wordt verwacht dat ze een enorme waarde voor ondernemingen creëren, kunnen we de moeilijkheden en pijnpunten waarmee AI -technologie wordt geconfronteerd niet negeren tijdens het proces van productlanding.

Gebrek aan de industrie aan uniforme normen

Als de opkomst van mobiele applicaties is de AI -industrie dringend een nieuw cross -platformsysteem nodig, net zoals Android en iOS de hoeksteen voor mobiele applicaties legden.Dit systeem zal betrekking hebben op verschillende aspecten zoals modellen, algoritmen voor software -implementatie, besturingssystemen, enz. Het wordt gekenmerkt door compatibele bronnen (zoals meerdere databases) en compatibiliteit met meerdere programmering (zoals TensorFlow, Python). De droom van Cross -platform AI.

Maar de huidige AI -industrie wordt geconfronteerd met een gemeenschappelijk probleem, wat het ontbreken van uniforme normen is.Zonder een uniforme standaard kan grote schalenproductie niet worden bereikt. Er is nog een lange weg te gaan.

duur

Met de vooruitgang van kunstmatige intelligentietechnologie hebben steeds meer opkomende bedrijven hun eigen slimme hersenen vrijgegeven en hen aan gebruikers verstrekt via cloudservices.Na het aantrekken van een groot aantal gebruikers, worden deze bedrijven geconfronteerd met een probleem: de bedrijfskosten van de server zijn te hoog, en sommige bedrijven beschouwen dit probleem niet vanwege onvoldoende fondsen en technische kracht.

De training van kunstmatige intelligentiemodellen kan worden omschreven als een enorme uitdaging, die veel middelen, tijd en geld vereist.Sommige cloudserviceproviders bieden geautomatiseerde modelopleiding en gebruiksdiensten, maar de kosten van deze services zijn vrij duur, vooral de bedrijfskosten van de slimme hersenen.Als de servicekosten van startups niet de bedrijfskosten van de server kunnen dekken, zullen de overleving en winstgevendheid van deze ondernemingen sterk worden beïnvloed en zal het natuurlijk niet in staat zijn om grote schaal te commercialiseren.

Concentreer de implementatie van AI -activiteiten en het verlies van het bedrijf is ernstig

De beveiligings- en financiële sector is het meest gebruikte veld in de reële economie in de reële economie, goed voor het grootste deel van het marktaandeel, die ongeveer 70%bereikt.Dit betekent echter ook dat in andere industrieën de diepe integratie en landen van kunstmatige intelligentie nog steeds veel ruimte hebben voor ontwikkeling.

Hoewel sommige eenhoornbedrijven enige vooruitgang hebben geboekt in hun sollicitatie -landing, worden de meeste bedrijven nog steeds te maken gehad met verliezen.Hoewel kunstmatige intelligentie goed is, kan niet elk bedrijf op dit spoor overleven.

Wet- en morele kwesties waarmee kunstmatige intelligentie wordt geconfronteerd

Met de wijdverbreide toepassing van kunstmatige intelligentie zijn er ook enkele moraliteit en juridische risico’s, zoals: privacy en data -misbruik, vooroordelen en discriminatie, de transparantie van onafhankelijke beslissing -het maken van besluitvorming, de verslaving en misbruik van kunstmatige intelligentie en verantwoordelijkheid en juridische geschillen en juridische geschillen .

Om de moraliteit en juridische kwesties van nieuwe technologieën aan te kunnen, hebben landen ook wetten en voorschriften uitgegeven.

De afkondiging van de wet biedt institutionele garantie voor de implementatie van kunstmatige inlichtingenscenario’s, maar het vereist ook een bepaalde overgangsperiode van wet naar implementatie. commercialiseren.

De snelle ontwikkelingsperiode, bellenperiode, rationele ontwikkelingsperiode, volwassen periode en andere fasen.In dit proces zijn veel bedrijven het stadium van kunstmatige intelligentie ingegaan.In het proces van industriële concurrentie en technologische iteratie, na de bubbel, wanneer de echte technische kracht en de concurrentie van het algehele uitgebreide vermogen komen, zal een groot aantal ondernemingen langzaam sterven.Alleen wanneer de kosten worden verlaagd, kunnen de verschillende systemen en wettelijke volwassenheid en kunstmatige intelligentie terugkeren naar de normale ontwikkeling van de industrie, kunnen het commerciële scenario echt worden gerealiseerd.

Door jxtrz