De lente is vol.Zhang Wenyu/Foto

  De voorjaarsbries is zachtaardig en de geur stroomt over.

  ”Onlangs hebben we 40-50 voertuigen per week vertrokken. Volgens de gemiddelde 40 passagiers van een auto reizen meer dan 2.000 mensen elke week naar Songcheng.” Zei: “Tour -passagiers zijn 50 middelbare en oudere mensen boven de leeftijd” “.

  In de context van de vergrijzende bevolking is de “zilverhoofdfamilie” de “hoofdkracht” van toerisme geworden.De opkomst van de “zilveren hai -economie” heeft ook de “windrichting” van de toeristische markt veranderd.

  De “oudere groep” rondlopen in binnen- en buitenland, is vol energie

  ”Nadat ze door een vriend was geïntroduceerd, ging onze 20 -persoonlijk tourgroep naar drie landen: Marokko, Spanje en Portugal. Iedereen is bijna hetzelfde en heeft een goede tijd. Ik ga naar Yili, Xinjiang in de tweede helft van het jaar. ‘Chen Yunxian, die vorig jaar met pensioen ging, is net gevolgd. Toen ik terugkwam in het buitenland, was ik van plan om de volgende reis te beginnen.Deze keer deelde ze onderweg veel mooie foto’s in de vriendenkring en kreeg ze de lof van veel oude zussen.

Plaats uit de vriendenkring van Chen Yunxian.

  ”Maart en april van elk jaar is het off -season van toerisme, maar het is het hoogseizoen om te reizen voor middelbare en oudere mensen. Korte -afdeling reizen is het meest populair.” Service Co., Ltd., zei dat de temperatuur in de lente- en herfstseizoenen geschikt is. “De wereld is een droom van veel mensen na pensionering, dus oudere mensen zijn onze belangrijke klanten.”

  Het “China Elderly Living and Kangyang Development Report” van het China Tourism Research Institute laat zien dat toerisme een belangrijk onderdeel is geworden van het pensioenleven.Bovendien wees het “Jaarverslag van het onderzoeksinstituut over de ontwikkeling van China Tourism (2022-2023)” er ook op dat in 2021 in 2021 in 2021 jaarlijkse reis van middellange leeftijd en ouderen in totaal 1,194 miljard mensen, goed voor 36,81%. grote bron van klanten.

  Focus op de Ningbo -markt, het toerisme -toerisme, het Ningbo Tourism Distribution Service Center en Ningbo Huanpeng International Travel Agency zijn de agenten van belangrijke schilderachtige plekken in de provincie.In het interview vermeldde de relevante persoon die verantwoordelijk is voor de drie reisbureaus dat “middelbare en oudere mensen de belangrijkste klantengroep van korte -afdelingen zijn.”Onder hen ontvangt Ningbo Huanpeng International Travel Agency elk jaar ongeveer 300.000 toeristen, en 40 % van de middelbare en oudere mensen hebben;

  Geniet tijdens de reis van een informeel en comfortabel oud leven.Geïnterviewde bekende.

  Geconfronteerd met de enorme zilveren hai -toerismemarkt, zijn er een reeks reisproducten en diensten voor middelgrote en oudere groepen naar voren gekomen zoals ze zijn.Daren Tourism heeft een middelbare en oudere toerisme Club-Laojiang Bridge Club opgericht;”Ontwerproutes volgens de ouderen”, “langzaam aangewezen ontwerp”, “Tourgidsen die Ningbo Dialect zullen spreken” … Feng Fangfang zei dat het ontwerp van toeristische producten steeds duidelijker is.

  ”De kenmerken van de pieken van de middelbare en oudere mensen kunnen de ‘niet -weeksende’ economie helpen en de off -season markt voor reisbureaus en schilderachtige plekken vullen. Dus nu wil iedereen deze markt ontwikkelen.” Van middelbare en oudere toeristen zijn gebaseerd op deze korting en reisbureaus hebben reisproducten specifiek gelanceerd voor middelbare en oudere toeristen.

  Verlaat de lage prijstour, “ouderengroep” gaat het “2.0 kwaliteit ERA” binnen

  De “zilveren hai -clan” is het “geurige” van de toeristische sector geworden en heeft nieuwe behoeften in het toerisme.

  ”Eén puntprijs, één punt, en de taart zal de taart niet in de lucht laten vallen!” .Ze zei: “Hoewel de prijs op deze dag goedkoop is, zit het al lang in een auto. Het echte bezoek is 10 minuten. De routearrangement is zeer onredelijk.

  Deze low -cost tourgroep kan zelfs een paar pond eieren wegnemen na het aanmelden, wat populair was vóór 2022.

  ”Dit soort product is specifiek gericht op middelgrote en oudere mensen, omdat ze de prijs zeer waarderen, en de prijs is goedkoop.” en ouderen waren continu continu gerapporteerd.

  Reisproducten met lage prijzen als “gimmicks” gaan echter meestal naar vele aangewezen winkelwinkels in de route, en zelfs als ze de naam van reisbureaus gebruiken om fraude uit te voeren.Nadat ze bedrogen waren, begonnen veel middelbare en oudere mensen dit product te vermijden.

  ”Nu zijn middelbare en oudere mensen begonnen met het nastreven van de kwaliteit van het toerisme en beginnen ze hun eigen behoeften te begeleiden. Voor lage costgroepen om naar winkelwinkels te gaan, zullen ze tijdverspilling voelen, en de ervaring is niet goed. Er zijn maar weinig mensen die zich registreren. “Shuna, die verantwoordelijk is voor het docking van de servicedocking van Laojiang Bridge Club, vertelde verslaggevers.

Het middelste en oudere team zwemt in Shaoshan.Geïnterviewde bekende.

  ”Is er een gratis activiteitstijd?” “Waar woon je?” en meer bezorgd over de kosteneffectiviteit en het comfort van de tourgroep.”De kwaliteitsvereisten voor toerisme worden steeds hoger, vooral in de vereisten van eten en leven.”

  Het verlaten van lage cost -groepen, het omarmen van kwaliteitstoerisme en het afgeven van het signaal om geleidelijk het “2.0 -kwaliteitsleeftijd” -signaal in te voeren in de middelgrote en oudere toeristengroepmarkt.Het “China Elderly Living and Kangyang Development Report” toont aan dat het toeristische consumptieniveau van ouderen toeneemt en 84%van de respondenten betere producten en diensten wil krijgen. en diensten, consumentennormen verschoven van het nastreven van kosteneffectiviteit naar het nastreven van kwaliteit en service.

  ”Vanuit het perspectief van de Ningbo -markt zullen er iets meer zijn in de midden- en laag -end klanten, en nu wordt het omgezet in een middelgrote klantengroep. In termen van producten dalen pure oudere toeristengroepen, voornamelijk Gebaseerd op de oudere recreatiegroep en de nepgroep voor ouderdom.

  Waar kan ik heen in de toekomst?

  Wanneer toerisme een belangrijk onderdeel van pensionering wordt, is Kang Yangyou een nieuwe keuze geworden voor veel “zilveren persen”.

  ”In mei en juni vorig jaar hebben we voor het eerst een kolom gelanceerd met meer dan een dozijn Kang Yangyou -routes, wat erg populair is. In die tijd was het populaire bestemmingshotel echt ‘één bedekkende kamer moeilijk te vinden.’ Het begin van Kangyangyou -producten begon, en in de afgelopen vijf of zes jaar ontwikkelde het zich snel, en veel plaatsen leidden ook de reisbureaus afgeleid die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van middelbare en oudere mensen.

  De Ningbo -vestiging van Zhejiang Haiyue International Travel Agency was voor het eerst betrokken bij dit gebied.

  ”In 2018 hebben we een seizoensgebonden recreatief product gelanceerd voor de zomer van de zomer. Tot nu toe hebben Kangyangyou -producten het hele jaar doorlopen en de belangrijkste bedrijfssector geworden.” Reizen neemt toe, dus Kang Yangyou is een nieuwe keuze geworden.

Kangyang Destination Qiandao Lake.Geïnterviewde bekende.

  Het “China Elderly Living Report” toont ook aan dat in de context van de bevolking ouder worden, de nieuwe generatie ouderen meer overvloedige vrije tijd vertoonde en frequentere bereidheid om te reizen.

  Ongeveer drie of vijf vrienden, om vier of vijf dagen in de frisse en pittoreske landelijke homestays te leven, de schoonheid van de natuur ervaren, de ontspanning van het lichaam en de geest en de vreugdevolle gezondheidstournee voelen, maken veel middelgrote en oudere toeristen klaag , “Oorspronkelijk is toerisme nog steeds hetzelfde, dit is zo gefascineerd door.”Nu enkele goede gezondheidsbestemmingen, ze zullen herhaaldelijk gaan.” Cheng Xin -legende.

  Volgens Zhu Laotao, een universitair hoofddocent aan de Tourism Academy van Ningbo City Vocational and Technical College, hebben reisbureaus het voordeel dat ze zich zorgen maken over geld en geld.

  Tijdens het interview noemden veel reisbureaus ook de opkomst van zelfdrijvende toerisme in de groep van middelbare en ouderen.”Nationale reizen naar Shanghai, de zelf -driving tour door middelgrote en oudere mensen is al een jaar of twee populair in Shanghai. In dit opzicht is Ningbo net begonnen. Nu verkoopt dit product meer dan 20 sets per maand, niet Velen, maar het is een van de toekomst.

  ”Nu neemt het aantal gepensioneerden in de jaren 60 toe. Ze hebben een goed zelfdrevend vermogen en hebben consumentenconcepten en sterkere reisbehoeften bijgewerkt.” Ouderen zal meer dan 100 miljoen bedragen, en het inkomen van oudere toerisme zal naar verwachting een biljoen Yuan overschrijden.Dit is een grote markt die diep moet worden opgegraven.

Door jxtrz