Het kijken naar de volgende artikelen van Jinchang komt van wetenschapspopularisatie China.

Populair wetenschap China.

Publieke popularisatie, wetenschappelijke verspreiding

“Popular Popularity Puzzle” is een kolom Science Science Science, gezamenlijk geopend door de Jinchang Science and Technology Association, Jinchang Science and Technology Museum en Jinchang Rong Media Center. Productie en leven, en verbeteren de wetenschappelijke kwaliteit van de hele mensen.

In ons leven zijn er overal magische en interessante wetenschappelijke fenomenen.

Via deze 10 eenvoudige en interessante wetenschappelijke experimenten samen, onthullen het magische fenomeen het ene na de andere.Laten we deze prachtige fenomenen met onze kinderen observeren en verkennen en de geheimen om ons heen interpreteren!

01

Wat is statische elektriciteit

beginsel

Er zal statische elektriciteit op het scherm zijn die net dichtbij is.

02

Statische bal

beginsel

De wrijving van plasticfolie en droge handdoeken produceert statische elektriciteit. Wanneer de plastic wrapbal met statische elektriciteit dicht bij het object is, is het object geadsorbeerd.

03

Gladde zeepbellen

04

Fruitbatterij

05

Maak een huidige tester

06

Bellak

beginsel

“Shaking Bell” is klaar, schudden het en er zal een prachtige stem worden gemaakt.Dit komt omdat veel plastic strips met elkaar botsen en geluiden hebben.

07

Dansende sesam

beginsel

Tijdens het zingen werd de trillingen gegenereerd door het stemsnoer door de krant door de lucht doorgegeven en het papier werd getriweerd, wat leidde tot het “dansen” van Sesam.

08

Navigatiepapierbekerboot

beginsel

Wanneer het water in de papieren beker wordt gegoten, vloeit het uit het rietje en vormt een achterwaartse drijvende kracht voor het water in het bassin, en het water in het bassin van de pot naar de boot zal de papieren beker vooruitgaan.

09

Onzichtbare inkt

10

Trolley

Warme herinnering: iedereen moet aandacht besteden aan de veiligheid bij het uitvoeren van experimenten ~

Door jxtrz