Hoe gaat het wetenschappelijk onderwijs het platteland binnen?”Liquid Science Course” geeft het antwoord
2024 “Liquid Science Course” Gansu Station werd gelanceerd.
Douyin 2024 “Moral Science Course” is onderwezen in verschillende scholen zoals Jiuquan en Linxia.Benliu News · Lanzhou Morning News Reporter Pei Qiang Cai Duan
Wanneer wetenschappelijk enthousiasme wordt ontstoken, zal de nieuwsgierigheid van de wetenschap blijven produceren en kunnen de zaden van kennis in de harten van jonge mensen wortel schieten.
Volgens een enquête -vragenlijst van het China Youth Daily Social Survey Center zal 98,3%van de geïnterviewde tieners aandacht besteden aan de ruimtevaartbranche. Geïnterviewde tieners wilden lid worden van de ruimte -industrie.
In dit stadium zijn er nog steeds problemen in de centrale en westerse regio’s en landelijke gebieden in mijn land en plattelandsgebieden. Wetenschappelijke droom “van plattelandskinderen?De verslaggever kreeg het antwoord in de “Migrant Science Course”.
De “Migrant Science Course” is een wetenschapspopularisatieactiviteit die gezamenlijk wordt gelanceerd door het China Science and Technology Museum, het Propaganda Education Center en Douyin van het ministerie van Onderwijs, en is voornamelijk gericht op scholen met schaarse wetenschapsbronnen.Sinds het begin van het evenement in februari van dit jaar is het zowel in Guangxi- als Henan -provincies geland.
“Door het analyseren van Douyin Short -videogegevens, hebben we geconstateerd dat steeds meer tieners en leraren wetenschappelijke experimenten publiceren in Douyin. Onder hen is de waterraket het favoriete wetenschappelijke experiment van jongeren. Leraren en klasgenoten van steden en dorpen, via deze video’s daarna Verbinding maken met het oorspronkelijke hart van Chen Shulin, de persoon die verantwoordelijk was voor “Douyin deelde de eerste” Mobile Science Class “, in 2023 overschreed het aantal Douyin -kennisdeskundigen 500.000, waarvan meer dan 90 % van het provinciale wetenschaps- en technologiemuseum Gevestigd en 400 waren 400 een aantal universitaire professoren en 45 academici deelden hun professionele inhoud op het platform.Op basis van deze achtergronden werkt Douyin samen met het Chinese wetenschaps- en technologiemuseum en onderwijsafdeling om bronnen te combineren zoals wetenschappers, koper, “cloudcursussen” en het moderne wetenschaps- en technologiemuseumsysteem “Popular Science Caravan” om de “mobiele wetenschapsklasse te laten “Kom naar landelijke tieners.
Op 17 april stond de “migrafische wetenschapscursus” Gansu in Jiuquan, bekend als de “Chinese Aerospace Cradle”. Hij liep landelijke klaslokalen binnen met tientallen populaire wetenschappelijke tentoonstellingen.@,@,@En andere Douyin Youth Kuchida, evenals leden van het Chinese Antarctic Science Investigation Team en professor Xiao SA van Lanzhou University, volgden ook de populaire wetenschapscaravan, samen met duizenden basisschoolleerlingen in Jiuquan en Linxia Breng een prachtig wetenschappelijk feest mee.
“Mijn liefde voor ruimtevaarttechnologie heeft het overtroffen. Het heeft zich bij mijn studies en leven aangesloten en me inspireert om door te gaan en te verkennen. In de toekomst droom ik ervan om een ​​ruimtevaartingenieur of wetenschapper te worden, deel te nemen aan een diepere ruimtevaart. Tijdens de verkenning, wij hebben hun eigen macht gemaakt om de menselijke cognitieve grens te promoten en ook hun eigen bijdrage te leveren aan de cognitie van het land van het universum.
De relevante persoon die verantwoordelijk is voor de gemeentelijke overheid van Jiuquan, verklaarde dat de activiteit “Mobile Science Class” een zeldzaam platform heeft opgezet voor jongeren in Jiuquan om deel te nemen aan wetenschapspopulatie, leertechnologie en ervaren wetenschap. Publiciteit leidende rol.
Online en offline, dual -line parallel.Na jaren van praktische exploratie heeft het Douyin -platform een ​​groot aantal hoogwaardige gehalte neergeslagen dat door autoriteit is erkend.Het “2023 Douyin Science Experimental Data Report” toont aan dat er vanaf november 2023 4,73 miljoen wetenschappelijke experimenten waren gerelateerd video’s over Douyin, met een totaal van 49,2 miljard afspelen en 870 miljoen keer geprezen.Deze video’s hebben zich gedurende 16,29 miljoen minuten verzameld, gelijk aan 362.000 klassen.Het is wel verstaan ​​dat Douyin de gezaghebbende populaire wetenschapsinhoud in het station heeft geüpload naar het National Mobile Science Policization Facility Service Platform, dat open staat voor landelijke scholen.
Alleen door de slaap en decentralisatie van wetenschaps- en onderwijsbronnen te doorbreken en de “Pearl” te achtervolgen, kunnen plattelandsjongeren van effectievere wetenschappelijke en technologische onderwijsdiensten genieten.De “Liquid Science Course” is precies de ondersteuning en vrijwilligerswerk van gras -roots jeugdwetenschap en technologie -educatie in het gebrek aan ontwikkelde regio’s in de centrale en westerse regio’s door sociale krachten actief te organiseren en te leiden om de gezonde en duurzame ontwikkeling van het platteland te bereiken Ecosystemen voor jeugdwetenschappen en technologie -educatie.
Benliu News · Lanzhou Morning News Reporter Cai Duan
Rapport/feedback

Door jxtrz