Övergiven av England, behållen av Marseille: Hur Greenwood uppnådde självförlösningÖvergiven av England, behållen av Marseille: Hur Greenwood uppnådde självförlösning

Mason Greenwood var en gång pärlan i Manchester Uniteds ungdomsträningssystem och älskling på Old Trafford. Men kaoset utanför planen förde hans karriär till en låg nivå. På grund av anklagelser om våld i hemmet, trots att lagen lade ner anklagelserna mot honom, avslutades Greenwood av Manchester United och landslaget stängde också dörren för honom. Englands interimtränare Carsley gjorde det en gång klart: “Han är inte inom vår bedömning.”

I Englands laget har Greenwood tappat sin position, speciellt när England har många utmärkta spelare verkar han oumbärlig. Men Greenwood gav inte upp. Han valde att ansöka om jamaicanskt medborgarskap och planerade att bära den jamaicanska landslagströjan för att starta en ny internationell karriär. Det här är en chans för honom att bevisa sig själv igen.

Samtidigt har det blivit utmanande att återvända till klubbens arena. Juventus var nära att värva honom, men valde till slut att ge upp på grund av tvister utanför planen. Till sist var det den lilla spanska klubben Getafe som förlängde en olivkvist till honom. Getafe erbjöd honom en nystart, och Greenwood tog också på sig sin blå tröja och startade sin förlossningsresa.

Även om det bara var ett lånekontrakt och Getafe inte betalade några låneavgifter, blev affären snabbt i fokus. Greenwood bidrog med 10 mål och 6 assist på 36 matcher, vilket hjälpte Getafe att undvika nedflyttning på förhand och utsågs till klubbens säsongens spelare.

Getafe kunde dock inte behålla det återfödda geniet. Manchester United hade inte för avsikt att ta emot honom igen, och det gamla franska Ligue 1-kraftpaketet Marseille tog tillfället i akt. Marseille värvade Greenwood för en övergångssumma på 31,6 miljoner euro och försåg honom med tröjan nr 10, som symboliserar kärnpositionen. Denna affär gjorde honom också till den fjärde högsta sålda övergångssumman i Manchester Uniteds historia.

Även om Marseille-fans inte köpte in affären till en början, och även många parter inklusive Marseilles borgmästare ifrågasatte hans bakgrund, uttalade klubbtränaren De Zerby offentligt att han skulle ta hand om honom “som en son”. När Greenwood dök upp i tröjan nr 10, försvann tvivelna gradvis av hans enastående prestation.

Greenwood imponerade snabbt på alla i sin debut för Marseille. Han gjorde inte bara två mål, utan skapade också en straffspark och ledde laget till seger. Han fortsatte att tala för sig själv med fötterna. Under de kommande matcherna fortsatte han att prestera bra, gjorde 5 mål och 1 assist på 3 matcher, blev den bästa spelaren i Ligue 1 i augusti och ledde Ligue 1-poängarlistan. Hans prestation förvånade inte bara fransk media, utan vissa medier kommenterade till och med att han “spelade en annan sport”.

Greenwoods prestation återvann inte bara utmärkelser på planen, utan hans tröjor blev också i fokus för fansens bråttom att köpa. Marseilles skräddarsydda tröjor, oavsett om de är exklusiva, exklusiva skräddarsydda nr 10 eller Billiga fotbollströjor, är heta på marknaden. För många fans är att äga en tröja med namnet “Greenwood” och nr 10 både ett erkännande av honom och ett stöd för deras klubb.

På arenan kan styrka ofta späda på alla tvivel. Greenwood bevisade att han fortfarande är en toppspelare genom att återvända till planen. Trots att hans öde med Manchester United är slut skriver han ett nytt kapitel i Marseille. Fransk media och fans berömde hans prestation, och när han fortsatte att glänsa i franska Ligue 1 blev Greenwoods namn återigen i fokus.

För Greenwood är att bära tröjor från olika klubbar Fotbollströja inte bara en vändpunkt i hans karriär, utan också en vändpunkt i hans liv. Denna resa är full av utmaningar och kontroverser. Men han tolkar alltid en sanning med sina handlingar: resultat och prestation är i slutändan det mest kraftfulla beviset för en spelare.

Door jxtrz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *